Top 10 gevaarlijke voorwerpen voor het leven van uw hond

Honden zijn zeer nieuwsgierige dieren en als omnivoren en natuurlijke aaseters, die hij binnen kan krijgen als hij bijna alles eet. Hoewel er zijn echter veel giftige stoffen in uw huis gevonden die mogelijk uw hond kunnen doden. Het volgende is een lijst van tien gemeenschappelijke huishoud stoffen die u buiten het bereik van uw hond dient te houden.

1) Antivries: Veel mensen beseffen het niet, maar antivries doodt vele huisdieren per jaar. Het ruikt en smaakt zeer zoet voor uw hond en is zeer aantrekkelijk voor hem. Ethyleen glycol is echter giftig, en elke winter worden er veel dieren door gedood. Symptomen van intoxicatie omvatten toevallen, overgeven, struikelend en lethargie, die leiden tot nier falen. Zorg ervoor dat uw antivries buiten het bereik van uw hond houdt. Als u vermoedt dat uw hond antivries heeft ingenomen, moet uw onmiddellijk met uw hond naar de dierenarts.

2) Chocolade: Chocolade bevat een stof genaamd obromine dat giftig is voor honden. Warme chocolade en pure chocolade is met name gevaarlijk. Hoewel het meestal een grotere hoeveelheid chocolade nodig heeft om een hond te doden, vergiftiging en de dood kunnen plaatsvinden door de inname van kleinere hoeveelheden. Tekenen van vergiftiging door chocolade zijn braken, diarree, vaak plassen, en toegenomen activiteit. Dit kan de voortgang om epileptische aanvallen en ongewone hartritmes veroorzaken. Bel uw dierenarts onmiddellijk als u vermoedt dat uw hond chocolade heeft gegeten.

3) Bleekmiddel: Zoals je misschien denk, is giftig bleekmiddel voor honden. Houd alle producten die bleekwater bevatten buiten het bereik van uw hond. Symptomen van vergiftiging door bleekwater omvatten kwijlen, braken en buikpijn. NIET laten braken als u vermoedt dat uw hond bleekmiddel heeft ingenomen en neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

4) Tylenol: zo weinig als twee regelmatige sterkte Tylenol tabletten kan de dood van een kleine hond. Honden met een gebrek aan de juiste leverenzymen breken acetaminophen af. Tekenen van vergiftiging zijn kwijlen, lethargie, en buikpijn. Als u vermoedt dat uw hond Tylenol heeft ingenomen, bel dan onmiddellijk uw dierenarts.

5) Kijk naar Batterijen: Als uw hond een batterij van een horloge zuigt, kan dat leiden tot potentieel fataal zweren in de maag binnen 12 uur. Alle andere alkaline batterijen zijn ook giftig voor honden. Symptomen van vergiftiging zijn kwijlen, gebrek aan eetlust, braken en traagheid. Als u vermoedt dat uw hond een horloge batterij heeft ingeslikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

6) mottenballen: mottenballen zijn erg gevaarlijk voor honden. Ze bevatten een insecticide dat het centrale zenuwstelsel en beroertes kan veroorzaken. Als de opname van mottenballen kan leiden tot falen van de lever. Symptomen van vergiftiging door mottenballen zijn overgeven en aanvallen. Als uw hond heeft geconsumeerd mottenballen,laat NIET laten braken. Zoek onmiddellijk diergeneeskundige zorg..

7) wasverzachters en andere reinigingsmiddelen: Alle soorten van huishoudelijke schoonmaakmiddelen zijn op een bepaald niveau giftig voor honden of een ander, maar wasverzachters vallen in de categorie zeer giftig. Tekenen van vergiftiging zijn: braken, traagheid, brandwonden aan de mond, kwijlen, spierzwakte, en zelfs coma.Laat NIET laten braken als uw hond een schoonmaakmiddel heeft ingenomen. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

8) Mondwater: mondwater kan boorzuur bevatten, die zeer giftig is voor honden. Symptomen van vergiftiging door mondspoeling zijn: braken, kwijlen, toevallen en coma. U dient uw hond onmiddellijk naar de dierenarts te brengen als u vergiftiging door mondwater of een ander huishoudelijk voorwerp vermoedt die boorzuur bevat, zoals lenzenvloeistof of kunstgebit producten.

9) Perzik Pitten: Met de meeste vruchten, de pitten en zaden zijn giftig voor honden. Tekenen van vergiftiging zijn kwijlen, braken en traagheid. Als u vermoedt dat uw hond een perzik pit of de pitten of zaden van groentes heeft gegeten, breng hem onmiddellijk naar de dierenarts.

10) Huishoudelijke Planten: Veel voorkomende en populaire huishoudelijke planten zijn zeer giftig voor honden. Een gedeeltelijke lijst van giftige planten zijn kerstster, lelies, varens, klimop duivel, aloë, en klimop. Symptomen van vergiftiging als gevolg van inname van giftige planten zijn: braken en opwinding van het centrale zenuwstelsel. Veel van deze planten zijn dodelijk als ze worden ingeslikt. Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts als u vermoedt dat uw hond een giftige kamerplant heeft gegeten.

Met enige toewijding van onze kant, kunnen wij u helpen te voorkomen dat onze honden enige stoffen die giftig zijn binnen krijgen. Veel dierenarts opleidingen websites biedenl lijsten aan van dingen die giftig zijn voor honden en wat je moet doen als uw hond zulke dingen binnen krijgt. Zoals altijd, als u denkt dat uw hond iets gevaarlijks kan hebben gegeten, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts of ga met uw hond naar de dichtstbijzijnde kliniek om noodmaatregelen te nemen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: