Hond Anorexia

Hond Anorexia

Wanneer een hond weigert te eten of slechts een gedeelte eet van wat hij nodig heeft of wat hij gewoonlijk elke dag eet, dit zal ook de productie van tekortkomen. De term Anorexia wordt gebruikt om de toestand, wanneer een hond weigert te eten te beschrijven. Veel hondeneigenaren verlenen hun hond eten totdat de hond daadwerkelijk stopt met eten. De eetgewoonten van een hond worden normaliter beheerst door honger, eetlust, en de tevredenheid van deze twee. Deze controle kan abnormaal worden beïnvloed door emoties, gevoelens, of de smaak van het voedsel. Een ander ding dat een verstoring van het natuurlijke eetgedrag van de hond kan veroorzaken zijn automatische onderbrekingen. Gebroken kaak, een vis haak in de tong of een rubberen bal die in de keel blijft steken zijn typische voorbeelden van automatische anorexia. Veel hondeneigenaren denken dat het normaal is voor alle honden om een maaltijd te missen en dat een gemiste maaltijd niet iets is om bezorgd over te zijn. Echter, een gezonde hond is altijd hongerig tijdens etenstijd, net als een gezond persoon. Elke keer dat een hond weigert te eten, is het een signaal voor jou dat er iets niet goed is. Als de hond twee maaltijden achter elkaar weigert, kunt u er zeker van zijn dat er iets mis is, hetzij met uw hond of met zijn eten.

Natuurlijk, een hond verliest geleidelijk aan gewicht zodra hij stopt met eten. Een 20 pond Beagle verliest 0,4 pond (zes en een halve gram) per dag als hij weigert te eten. Dit gewichtsverlies treedt op, omdat de hond het gebruik van zijn eigen lichaam kapot maakt. Aangezien er geen voedingsstoffen binnen komen, een hond met anorexia moet voedingsstoffen verkrijgen die nodig zijn voor zijn leven en essentiële functies om energie te verbranden. Als extra eisen aan de ziekte zijn opgestapeld voor mensen die lijden aan anorexia, de burn-up is nog sneller.Een Beagle kan zich niet veroorloven om elke dag voor een hele lange tijd een ½ pond van zijn lichaamsgewicht te verliezen!

In het verloren gewicht zijn vetten, koolhydraten en eiwitten inbegrepen. Het meest belangrijke verlies van een hond is eiwit. Tegen het einde van slechts twee dagen van anorexia, zal een Beagle reeds 20 pond zal en ongeveer 3% van zijn totale lichaam eiwitten verloren hebben. Dit wordt steeds belangrijker als men bedenkt dat proteïne essentieel is niet alleen voor de normale stofwisseling, maar ook voor wondgenezing, weefselherstel en de bestrijding van infecties. Acties om de inname van eetlustremmers bij honden moeten onmiddellijk vervangen en uitgevoerd worden. Onwil van het falen om de tekortkomingen van calorieën en voedingsstoffen die veroorzaakt door anorexia zijn te overwinnen kan het verschil betekenen tussen nuttige toepassing en de dood tijdens een ziekte.

Het zelfde voer die de hond at voor de anorexia is geschikt, zolang de oorzaak van de anorexia het niet lastig maakt. Omdat honden met anorexia inaktief worden, hun calorie behoefte is wat minder dan voor de meeste honden. Als ze koorts hebben,echter,dit vermeerdert snel hun calorie-eisen.

Honden met anorexia moeten met dwang gevoerd worden, hetzij door met een lepel te voeren of door intragastrische intubatie. Dit type van dieet mag alleen lang genoeg gevoerd worden om een hond terug te krijgen naar behoren op zijn eigen eten en mag nooit een substituut zijn voor het daadwerkelijk bepalen van de oorzaak van de anorexia of voor het overwinnen van die zorgen..

Wilt u meer details over nuttige producten voor uw hond, accessoires en hondenvoer, kijk op onze website www.k9shop-totaal.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: