Botten rauw voedsel

Natuurlijke hondenvoer

Het klinkt soms erg vies, maar BARF is een afkorting dat uit het engels komt en staat voor Biologically Appropiate Raw Food.Veel gezondheidsbewuste dierenartsen zijn grote voorstanders van dit voer, in plaats van commercieel bereide hondenvoer. Een van de eerste voorstanders van het BARF dieet was dr. Ian Billinghurst uit Amerika wat hij tot op de dag van vandaag nog steeds is. Hij is van mening dat het de ultieme manier is om onze huisdieren in een optimale gezondsheids niveau te krijgen. Veel mensen geloven dat het BARF dieet hetzelfde simuleert dan wat hij in de natuur zelf uit zijn natuurlijke omgeving zou eten.

botten en rauw voedsel voor honden hond eten hondenvlees

Veel mensen zijn van mening dat het geven voor rauw voedsel veel voordelen met zich mee brengt.. Veel eigenaren die honden hebben met problemen zoals allergieën, huidproblemen, gewicht problemen, en honden die last hebben van hun anaalklieren hebben vastgesteld dat het voeren van de botten en rauw voedsel aanzienlijk kan bijdragen om deze kwesties te verhelpen.

Een groot voordeel van het geven van biologisch voer aan uw hond is het ontbreken van conserveringsmiddelen, daardoor smaakt het beter dan gewone hondenvoer. Verder wanneer u rauw voer begint te voeren zult u merken dat uw hond meer spiermassa zal aanmaken en dat zijn algemene lichamelijk conditie zal verbeteren. Men vindt vaak ook dat honden minder ontlasting produceren, langzamer eten, en ze hebben aanzienlijk minder gezondheidsproblemen. Veel voorstanders van het BARF dieet beweren ook dat het goedkoper is dan commercieel hondenvoer. Een groot nadeel van het Barf dieet is de lange bereidingstijd.

Wanneer u besluit om het BARF dieet bij u hond te proberen, dan zult u eerst alles goed moeten onderzoeken. U kunt op veel websites en boeken informatie vinden om u te begeleiden bij dit proces. Vraag eventueel informatie aan uw dierenarts, maar houd er rekening mee dat er ook veel dierenartsen zijn die onbekend zijn met het Barf dieet. Zoek mensen in uw omgeving dat hun hond ook rauw voedsel voeren.

Wanneer u goed geïnformeerd bent en u heeft de juiste producten voor uw hond, bent u klaar voor de volgende stap. U moet een overgaan van de commerciële hondenvoer zoals hondenbrokken naar het rauwe hondenvoer. U kunt er voor kiezen om geleidelijk over te stappen op het rauw voer, omdat honden van problemen krijgen met hun spijs vertering bij het omschakelen naar een ander soort voeding. Sommige voorstanders van het Barf dieet raden aan om van de een op andere dag over te schakelen.

Wanneer u uw hond rauw voedsel geeft zal u in het algemeen de hond 2x per dag moeten voeden. De eerste maaltijd van de dag zal meestal bestaan uit rauw vlees en beenderen zoals: kalkoen of kippenpoten , dijen, vleugels of nek, varkensvlees riblets, lamskoteletjes, en dergelijke. De tweede maaltijd zal bestaan uit een brij gemaakt met rauw vlees, verse groenten, en slachtafval.

De meeste voorstanders van een rauw voedsel dieet raden het gebruik van supplementen niet aan. Als u dit toch zou willen doen, of u weet het niet zeker bespreek dit dan met uw dierenarts.

Veel mensen zijn terughoudend om hun hond rauw voedsel te geven, omdat ze bezorgd zijn dat hun honden zich verslikken in botten. Hoewel deze incidenten zich voordoen, zeggen voorstanders van het Barf dieet dan dit zeer zeldzaam is, en dat de honden over het algemeen stikken op gekookte botten en niet op rauwe botten.

Er zijn ook commerciële rauwe diëten op de markt. Hoewel dit altijd een optie is wanneer u er voor kiest om rauw voedsel te gaan voeren, veel voorstanders van het geven van rauw voedsel zijn hier tegen. Zij betogen dat deze levensmiddelen  in het rauw voedsel vaak onnodige supplementen bevatten. Ze hebben regels met het bereiden van het voedsel zoals ze deze regels ook hebben bij menselijke consumptie. Het is ook veel duurder dan een bezoek aan uw plaatselijke slager.

barf, barven, barfen, rauw, rauwvlees, botten, geven, rauwe, vlees, voeding,  orgaan, spiervlees, orgaanvlees, maaltijden, informatie, maaltijd, voeren, vetzuren, prooi, splinteren, verhitten, Honden

Als u besluit om over te gaan op het Barf rauw voer dieet. Bepraat dit dan eerst met uw dierenarts en doe zoveel mogelijk onderzoek naar verschillende voeding. Praat met anderen die al reeds bepaalde rauwe voedsel voeren. U zult zien dat wanneer u dit allen goed uitzoekt en over gaat tot het voeren van Barf de gezondheid van uw hond aanzienlijk zal verbeteren.

See Canned food for dogs…. click here

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: