Onthoud dit Voordat je een Puppy koopt

Onthoud dit Voordat je een Puppy koopt

“Hoeveel kost dat Doggy in het venster, die ene met de staart waggelend …?” Bekende woorden vaneen oude titel suggereert dat veel mensen op een of ander moment overwegen een hond als huisdierte nemen. Misschien hebben ze goede herinneringen aan de oude bokser of Cairn terrier waarmee zij
opgroeide. Misschien was het een goedmoedig sukkel of zelfs een wel opgevoede Duitse Herder van debuurman. Sommige mensen stellen zich het bezit van een mooie en heldhaftige hond zoals “Lassie” van het boek of de tv voor.

Vaak,is de realiteit dat veel pups in een opwelling worden gekocht en in opvangtehuizen wordenverbannen of naar een hok in de tuin omdat ze niet aan hun dromen voldoen. Dit is geschreven om u tehelpen de antwoorden op de vragen die u moet vragen voordat u dat schattige puppy koopt. .
Bent u klaar voor een leven lang inzet voor een verantwoorde hondeigendom? Laten we denken over en het visualiseren van het bezitten van een hond echt leuk is. Het is leuk om met een gehoorzame hond op
een mooie dag te wandelen, maar vergeet niet, dezelfde hond moet ook wandelen als het warm, koud, regent of ijzig is. Het “Gehoorzaamheids” deel zal tijd en inspanning vergen. Bij het bepalen of een hond zal passen in uw levensstijl, de belangrijkste beslissing op de lange termijn zal zijn “Heb je de tijd om een hond te bezitten?

Vragen

Sommige honden hebben meer tijd nodig dan anderen doen, maar elke hond heeft tijd nodig voor de dagelijkse interactie verder dan alleen het voldoen aan de basisbehoeften. Denk aan je levensstijl en persoonlijkheid bij de beslissing of een hond zou passen in het beeld.

Waarom wilt u een hond?

Hoe actief en druk bent u?

Wat doe je met de hond wanneer u op reis of op vakantie bent?

Heb je jonge kinderen?

Heeft u een omheinde tuin?

Hoe groot is het?

Hoe lang zal de hond alleen zijn in huis?

Heeft iemand een allergie? (Makkelijker om dit uit te zoeken om iemand anders zijn hond te bezoeken)
Zou je de tijd hebben om te beginnen met een ongetrainde puppy of zou u bereid zijn om een oudere

hond opnieuw te trainen?

Wat voor soort van vacht en hoeveel verzorging / borstelen zijn erbij betrokken?

Welke formaat zou passen?

Raszuiver? Gemengd? Man? Vrouw? Grote? Kleine?

Honden behoeftes

Puppies en honden hebben dagelijkse behoeftes. De basis is onderdak, voedsel en water, verzorging, gezondheidszorg, opleiding, oefening en sociale interactie. Hoe eerder je in het leven van een pup begint met het onderwijzen wat hij kan verwachten,des te beter hij moet leren. Met een oudere hond, kunnen er enkele slechte gewoonten zijn die ze zullen moeten ‘afleren’. Vroege sociale ervaringen zetten de toon voor de ontwikkeling van een hond in een betrouwbare metgezel of een destructieve overlast.

Opleiding

Socialisatie Puppy Training (9-18 weken.) Zal de pup zeker kneden tijdens zijn meest indrukwekkende periode en helpt hem om de omgeving en de positieve associaties met nieuwe mensen, plaatsen, en de ervaringen van andere honden te kennen. Patronen worden vastgesteld voor het leven in deze belangrijke weken. Het is echter van essentieel belang dat de jonge honden van 4 maanden tot een jaar opleidings lessen volgen.

Kosten

Naast trainen, zijn er andere kosten verbonden aan het houden van een hond. Na de eerste aankoop, zal het grootste deel gaan in de richting van de dierenarts en voedings rekeningen. Een hoge kwaliteit van voedsel kost meer ‘per zak’, maar is zeer effectief in termen voor een betere gezondheid en voedsel- efficiëntie ( je voert minder). Dierenarts kosten, met inbegrip van inentingen en ontwormen, microchips is niet goedkoop maar worden door vereist de wet voor de identificatie. Sterilisatie en castratie vind meestal
plaats rond de 6 maanden.Jaarlijkse dierenarts bezoeken, hartworm testen en preventieve medicatie, onverwachte ziektes of ongevallen alle bij elkaar opgeteld! Dan is er de controle te overwegen van interne en externe parasieten (wormen, vlooien, teken, muggen en mijten, enz.) Verzorging vereist het juiste gereedschap voor de vacht, oren, tanden en nagels. (Voor sommige rassen is er de extra kosten van een professionele trimmer 8-9 keer per jaar.) Microchips zijn ook vereist door de wet voor identificatie.

Basis benodigdheden inclusief stevige voedsel en water bakken, riemen en halsbanden, beddengoed, kooi, kauwen speelgoed, voedsel, binnenpoorten, buitenschermen, kennels en huisvesting. Hoewel beminnelijk, pups en honden zullen leiden tot extra schoonmaak werkzaamheden rond het huis.
(Ongevallen: diarree,, braaksel), haaruitval, modderpoten, kwijlen op vloeren en tapijt-,( neus-prints op de ramen etc.) Verantwoordelijk hondbezit dicteert hondpoep op te ruimen, honden redelijk rustig te houden en beperkt tot hun eigen woning . Honden staan bekend om het vernietigend kauwen en graven van gaten. Deze problemen kunnen alleen succesvol worden aangepakt door middel van toezicht en opsluiting en het beginnen van puppy opleiding (vanaf twee maanden.) Dus, waarom zou iemand een hond willen met al het werk, het bezitten van een hond kost tijd en is duur? Om vele redenen, maar de grootste voor de meeste mensen is dat ze de loyaliteit en kameraadschap van een hond genieten. Honden, willen spelen. Mensen houden ervan waarop ze het gezin interactief houden, de manier waarop een goed getrainde hond zorgt voor de veiligheid thuis. Als je bereid bent om een verplichting voor de komende 10 jaar aan te gaan (de gemiddelde levensduur van een hond te doen); en de verantwoordelijkheid en de kosten van het bezitten van een hond weet en volledig bewust ben van de negatieve elementen daarbij, dan zou de volgende stap worden om te beslissen wat voor soort hond het beste past in uw levensstijl.

Rassen

Maak niet de fout van de drastische keuzes van een ras uitsluitend op zijn ‘uiterlijk’te maken. Hoewel dit een overweging is, het temperament, de grootte, activiteit en vacht verzorging zijn nog meer belangrijke
overwegingen. Helaas een pup is soms impulsief gekozen omdat het leek op een ‘leuke kleine teddybeer’ en vervolgens groeit de teddy op tot mij meer als een ‘grizzly’, omdat het ras dan is gefokt met een hoge mate van agressie. Of een pup kunnen blijkt een hoger energie-niveau te hebben dat meer beweging en aandacht nodig heeft.

Onderzoek

Onderzoek van de rassen die je aanspreken. Bibliotheken hebben ras boeken en lokale dierenartsen kunnen in staat zijn om u in contact brengen met gerenommeerde fokkers. Bij lokale shows kunt u een verscheidenheid van rashonden bekijken. Lees meer over de positieve en de negatieve eigenschappen van elk ras die u overweegt. Stel vragen: Hoe groot ze worden? Hoeveel het verzorging er nodig is? Hoe agressief zijn ze? Hoe actief? Hoe veel oefening vereist is? Zijn ze goed met kinderen? Zijn allergieën een
overweging? Geen korting bij gemengde rassen.

Wilt u meer details over nuttige producten voor uw hond, accessoires en hondenvoer, kijk op onze website www.k9shop-totaal.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: