Adopteer een asiel dier

Wist u dat er miljoenen dieren in asiels over de gehele wereld wachten op het juiste gezin wat hun verlost uit hun situatie. Volgens de ASPCA worden er ongeveer 5-9 miljoen van deze dieren elk jaar gedood wegens overbevolking alleen al in Amerika. Mocht u een huisdier willen, kijk dan ook eens in het asiel en red een leven.

adopt shelter dog pet dog from shelter vast onderdak hond hond van Shelter

Shelter Dog

Verwelkoming van een nieuwe hond in uw huis kan het gezin veel plezier en geluk brengen voor alle betrokkenen. Voor u de beslissing maakt om een hond te nemen moet u wel rekening houden met de levenslange toewijding en de zorg die komt kijken bij een hond, u dient minsten het volgende te kunnen geven:

* Onderzoek de verschillende rassen en karakter eigenschappen hiervan. Heeft u kleine kinderen, woont in een appartement, bent u actief ? Elke individuele hond heeft een eigen karakter, maar wanneer u wat meer weet van het ras, kunt u een betere keus maken. Ook wanneer het gaat om kruisingen tussen verschillende rassen.

* Hoeveel tijd kunt u besteden met de hond? Honden die een lange tijd alleen gelaten worden kunnen rare gedragingen en verlatingsangst ontwikkelen. Als u vaak van huis bent en u kunt weinig tijd aan de hond besteden, is dit waarschijnlijk niet het juiste moment om aan een hond te beginnen.

* Manieren zijn belangrijk! Sommige honden uit een asiel hebben hun eigen karakter op gebouwd met het bijkomende bagage en gedragsproblemen. Wanneer u een hond uit het asiel zult nemen is het altijd zeer verstandig om u in te schrijven voor een elementaire gehoorzaamheid cursus met uw hond, zodat u kunt genieten van de gezelschap van uw hond waar u ook bent.

  • Een gezonde hond is een gelukkige hond. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts zijn nodig voor de gezondheid van uw hond. Onverwachte bezoeken aan de dierenarts horen ook bij het hebben van een hond, dus zorg ervoor dat u dit financieel kunt bewerkstelligen. Dit zorgt voor een optimale emotionele betrokkenheid bij de hond.* Het nieuw gezinslid komt mee naar huis. Zorg dat uw nieuwe hond zich welkom zal voelen in zijn nieuwe huis, door voortijdig een aantal essentiële benodigdheden in huis te halen. Bijv. :Een nieuwe halsband en riem, voedsel, hondenbak, krat of hondenmand en een aantal leuke speeltjes zijn een goed begin.Wat kunt u doen om asiel honden te helpen als u niet in de positie bent om een asielhond te adopteren op dit moment? Help een hond een liefdevol thuis te vinden door bij te dragen in tijd of doneer geld aan uw lokale dierenasiel. Een grote reden van de overvolle asielplaatsen is het feit dat ze te weinig vrijwilligers hebben  om te helpen met administratieve taken en asiel dagen.Een andere optie die vaak over het hoofd gezien wordt is het tijdelijk adopteren van een dier. U kunt de hond komen verzorgen, kammen tijd mee door brengen. Hier is ook nog een grote vraag naar.

Wilt u meer details over nuttige producten voor uw hond, accessoires en hondenvoer, kijk op onze website www.k9shop-totaal.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: