Zijn 2 Honden beter dan 1?

Hoe kan één hond ooit genoeg zijn voor een hondenliefhebber? Voordat u besluit om een andere hond aan uw familie toe te voegen, zijn er enkele belangrijke punten van zorg over uw huidige hond die u zou moeten overwegen.

Gevonden prominenten

Uw huidige metgezel houdt van je, maar hoe zal hij zich voelen over het delen van je? Als hij een zoete ,slaafse en onderdanige hond is, kan de nieuwe hond je eerste hond pesten met een leven van angst en wanhoop. Met een onderdanige hond thuis,dient u nooit een pup te nemen die het niet die het niet accepteert als u hem op zijn rug legt en houd. Een puppy moet bereid zijn om zich te onderwerpen.

Als uw hond een bullebak is voor andere honden en de nieuwe hond deelt dezelfde eigenschap, pas dan op! Er zijn grote veldslagen aan de horizon, tot ze uitgezocht hebben wie de baas is.

Met evenredige dominante persoonlijkheden, zullen de gevechten nooit eindigen. Na een paar schermutselingen en uitstapjes naar de dierenarts, zult u spijt hebben van de beslissing om een nieuwe pup in uw gezin toe te laten.

Een nieuwe pup nemen gaat het makkelijkst wanneer u een hond heeft met een evenwichtig en zelfverzekerd karakter. Deze honden zijn niet al te dominant, noch onderdanig , en vinden het minder erg als er een nieuwe hond in het huishouden komt.

Gevonden prominenten

Grootte maakt uit

Uw volgende overweging is de grootte van uw hond. Als u een kleine terriër bezit, kunt u beter geen grote hond nemen zoals een Duitse dog pup. Een grote, energieke pup kan per ongeluk uw kleine hond herhaaldelijk verwonden voordat het zich bewust is van haar kracht. Aan de andere

kant, als u op dit moment eigenaar bent van een volwassen Golden Retriever, die ongetwijfeld een geweldig temperament heeft, kunt u een puppy van een klein ras in de familie brengen.

U moet de honden in de begindagen nauwlettend in de gaten houden als ze samen zijn. Er zijn grote getale grote rassen die uitgeroeid zijn tot toegewijde beschermer van zo’n klein schoothondje.

Onzekere teven

Als uw hond een onzekere teef is, kan ze erg ongelukkig worden als een andere vrouwelijke hond binnenkomt in haar domein. Ze zal zich nog moeten aanpassen voordat ze een tweede teef accepteert in het huishouden. Ze kan nog steeds agressie tonen, zelfs nadat ze gesteriliseerd is.

Het aanschaffen van een reu kan dan een verstandigere keuze zijn, u zult dan wel 1 van de 2 moeten castreren of steriliseren indien u niet de eigenaar wilt worden van een nest puppy’s.

Oudere honden

Als uw hond ouder is, wilt u misschien opnieuw een pup kopen. Oudere honden hebben vaak pijntjes en zijn ongeduldiger dan als ze jonger zijn. In plaats daarvan, zou u kunnen nadenken over het aankopen van een volwassen hond. Het zal een eenvoudigere aanpassing voor uw oudere hond.

Mix en Match

Schoothondjes rassen hebben de neiging om verwend te worden door hun eigenaar en zijn jaloers op andere honden. Het krijgen van een nieuwe puppy eist veel van uw tijd, uw huidige verwende hond is hier niet blij mee,daarom zal deze niet het beste in zich naar boven halen, om zo maar meer aandacht te krijgen . Een verwende hond kan een uitdaging zijn. De meer agressieve rassen, zoals Rottweilers en Pit Bulls, zullen hier waarschijnlijk ook problemen mee hebben. Sommige honden kunnen zich gewoon niet goed aanpassen aan de concurrentie.

In de uiteindelijke analyse, zijn alle honden individuen met onafhankelijke persoonlijkheden.

U weet het beste wanneer uw hond een nieuwe hond zal verwelkomen.

Wilt u meer details over nuttige producten voor uw hond, accessoires en hondenvoer, kijk op onze website www.k9shop-totaal.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: