Een nieuw huisdier tijdens de vakantie … Bent u klaar voor de verantwoordelijkheid na de vakantie?

Veel huishoudens dromen van pluizige hond of kat als een verrassing geschenk voor de zomer vakantie. Maar vakanties zijn meestal erg druk, iedereen haast om dingen gedaan te krijgen- te dit is geen ideale tijd om een nieuw lid van de familie te introduceren!

Huisdieren zijn levende, ademende, denkende, voelende wezens. Tijdens de feestdagen, word de kans van uw regelmatige routine verstoord – wat betekend dat het voeden, opleiden en het aanpassen van een nieuw huisdier te veel tijd nodig heeft waarover u niet bezit. Kinderen kunnen ook per ongeluk schrikken of het nieuwe huisdier verwonden uit enthousiasme.

Houd in gedachten dat hoewel veel mensen houden van dieren, sommige niet per se de verantwoordelijkheid willen dragen die meekomen met het bezit van een huisdier. Er zijn uiteraard financiële verplichtingen, zoals voedsel, snoep, dierenarts zorg, verzorging, en eenmalige kosten, zoals sterilisatie / castratie ,operatie, een kennel, en verzorging. Er is ook het feit dat de aanneming van een huisdier een verbintenis op lange termijn is – Honden en katten worden makkelijk 10 jaar oud.

Een nieuw huisdier tijdens de vakantie

Het is een ongelukkige tragedie na de vakantie, als ongewenste huisdieren zijn gedeponeerd bij een dierenasiel en hopen op het beste. In plaats van een huisdier te geven, kunt u één van deze alternatieven
proberen.

* Vraag het plaatselijke dierenasiel voor een ‘cadeaubon’. De ontvanger van uw cadeaubon kan dan zelf naar het asiel om de juiste huisdier te selecteren.

* Het is ook altijd leuk om andere dingen te geven die een nieuwe huisdier eigenaar kan gebruiken. Het huisdier word overigens lid van de familie, denk aan : cadeaubonnen voor gehoorzaamheidstraining, of voor de plaatselijke dierenwinkel dierenwinkel. Of vul een mand met huisdier artikelen, zoals een borstel, eet en drink bakken, beloningen en speelgoed.

* Boeken voor de dieren liefhebber: bijvoorbeeld, hondenliefhebbers lezen en kijken graag in een boek dat foto’s en beschrijvingen bevat van de verschillende hondenrassen. Het helpt om de juiste keuze te maken in wat voor type hond (ras) het beste bij zijn of haar levensstijl past.

Dieren verrijken ons leven en goede gezinnen zijn altijd nodig. Echter, het adopteren van een huisdier is een belangrijke beslissing die niet overhaast moet worden genomen – dus alsjeblieft, geniet van de feestdagen met uw familie en vrienden … en overweeg een nieuw harig vriendje te verwelkomen na de drukte. Dan ben je vrij om te ontspannen en te genieten van het nieuwste lid van uw familie bij uw thuis.

Wilt u meer details over nuttige producten voor uw hond, accessoires en hondenvoer, kijk op onze website www.k9shop-totaal.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: