10 Vragen die u dient te overwegen voor u een hond neemt

10  Vragen die u dient te overwegen voor u een hond neemt.

1. Zijn er geen maat of gewicht beperkingen, op de honden binnen uw woonvereniging of woongemeenschap? Velen zullen niet toestaan dat een hond meer dan 13 kilo weegt.

2. Houdt u uw huis erg warm? Sommige honden hebben last van een warme kamertemperatuur. In dat geval zou een Chihuahua een betere keuzen zijn dan een Shih Tzu.

3. Hoeveel hond kun je hebben? Een Mops is een vrolijke metgezel, maar kan meer dan 13 kilo wegen, terwijl een Yorkshire Terrier meestal niet meer dan 3 kilo weegt.

4. Wat kunt u allemaal aan de vachtverzorging doen? Heeft u geen tijd om elke dag de vacht te verzorgen dan kunt u langharige rassen zoals de Pekingees of Malteser beter vermijden en kijken naar korte, korthaar honden zoals een Manchester Terriër.

Vragen die u dient te overwegen voor u een hond neemt.

5. Hoe veel beweging heeft de hond nodig? Elke Terriër heeft veel energie, het is hond die veel lichaamsbeweging in de buitenlucht nodig heeft. Aan de andere kant kan een Engels Spaniël of
Japanse Chin alle beweging die ze nodig hebben in een appartement krijgen.

6. Is het temperament van het ras een goede match met dat van u? Sommige mensen vinden Poedels erg uitdagend en zouden het beter doen met een getemperde Papillon.

7. Bent u bereid om de kosten te dragen voor een hond? De minimale schatting wat een hond kost is dus minimaal €1 per dag.

8. Kunt u een huisdier verzekering betalen ? Veel bedrijven bieden groepskortingen aan voor hun werknemers en gepensioneerden.

9. Heeft u er geen interesse om een hond in huis te nemen maar heeft u wel behoefte aan een de gezelschap van een hond? Dan kunt u terecht bij een dierenasiel, hier hebben ze altijd mensen nodig die met een hond een wandeling komen maken, met ze komen spelen, of voorzien van tijdelijke huisvesting. Ook kunt u natuurlijk bij familie en vrienden op bezoek gaan om zo in het gezelschap van een hond te zijn.

10. Tot slot, heeft u overwogen wat er gebeurt met je hond als u niet voor hem kunt zorgen?

Kleine rassen leven vaak 15-jaar of langer. Zorg er dus voor dat u de instructies in uw testament heeft staan waar uw huisdier heen gebracht moet worden.

Met een beetje voorbedachtheid en planning, kunt u het juiste ras hond voor uw levensstijl kiezen en samen genieten van de vele gelukkige jaren.

Wilt u meer details over nuttige producten voor uw hond, accessoires en hondenvoer, kijk op onze website
www.k9shop-totaal.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: